Direct contact bel: 06 48 34 65 27

Reflexzonemassage speciaal voor bedrijven

Reflexzonemassage tegen ziekteverzuim in bedrijven.

 

Reflexzone massage voor bedrijvenBedrijven kunnen sinds 2010 Reflexzonemassage inzetten om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. Volgens een landelijk geldend besluit wordt onder bepaalde voorwaarden Reflexzonemassage als vrije Arbo-verstrekking aangemerkt. Reflexzonemassage is een van de behandelingen die ik in mijn praktijk geef.

Werking reflexzonemassage

Reflexzonemassage wordt in diverse landen al met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim. Arbeidsgerelateerde klachten – bijvoorbeeld rug-, arm-, nek- en schouderklachten, die zijn ontstaan door een verkeerde werkhouding of aanhoudende stress – kunnen worden aangepakt. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat de werktevredenheid van werknemers wordt verhoogd en kosten worden bespaard.

 

Fiscaal aantrekkelijk

Reflexzone massage voor bedrijvenIndien wordt voldaan aan een aantal voorwaarden, wordt de behandeling door de belastingdienst als een vrije verstrekking beschouwd en is daarmee aftrekbaar van de loonbelasting. Tevens kan de in rekening gebrachte BTW in mindering worden gebracht op de omzetbelasting.

Een reflexzonemassage is onder de volgende voorwaarden een vrije verstrekking:
• de werkgever heeft een Arbo-plan;
• de behandeling maakt in redelijkheid deel uit van dat Arbo-plan;
• de behandeling vindt tijdens werktijd plaats;
• de werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd;
• er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Onderzoek naar effectiviteit van reflexzonetherapie bij bedrijven, meer informatie klik hier.

Vragen of een afspraak?

Contact