Je bevindt je hier: Home » Behandelingen » Rouwverwerking

Rouwverwerking

Rouw hoeft niet alleen betrekking te hebben op het overlijden van een persoon. We spreken van rouw als men gedrag, gevoelens en gedachten heeft die optreden nadat iemand is overleden of als je iets niet meer kunt of er niet meer is. Dat kan bijvoorbeeld als een relatie is verbroken, na een verhuizing, je niet meer kunt werken of als een lichaamsdeel is geamputeerd. Het leven zoals je dat deed kan niet meer en je moet je aanpassen aan de nieuwe onomkeerbare situatie.

_DSC8543

Rouwen en verwerken

Je houvast is weg en je zoekt naar zekerheden. Waar je op dat moment mee bezig was, is opeens niet meer van belang. Terwijl op dat moment de wereld voor jou stil staat, gaat iedereen gewoon door. Het vergt energie om te aanvaarden dat wat er gebeurd is. Dat is rouwen; werken aan aanvaarden. Het gaat niet om verwerken, want zoiets vergeet je je hele leven niet.

Voetmassage tijdens de rouwverwerking betekent in elke fase een verrijking. Elke liefdevolle aanraking met onverdeelde aandacht biedt een diepgaande ondersteuning tijdens dit proces.

Verdriet is een wond die om te kunnen genezen aandacht nodig heeft. Verdriet verwerken en beëindigen betekent onze gevoelens open en eerlijk onder ogen zien, ze volledig uiten en loslaten, verdragen en aanvaarden zolang het duurt om de wond te helen. We zijn bang dat als we verdriet eenmaal erkend hebben, we erdoor verpletterd worden, maar het tegendeel is waar. Verdriet dat bewust ervaren wordt, lost op. Verdriet dat niet geuit wordt is verdriet dat tot in het oneindige voortduurt.

Door: S. Rinpoche.

‘Dankbaarheid is de sleutel die het gesloten hart kan openen’

Boekentips:
• Het sprookje van de dood: M.C. vd Bruggen
• Rouwverwerking en rouwbegeleiding: Renee Zeijlmans

Mariette-Wessels_reflexzonetherapeut

Hoi, ik ben Mariëtte.
Reflexzonetherapeut.

Heb je een vraag of wil je een afspraak inplannen?
Neem dan gerust contact met mij op, ik sta je graag te woord.

T: 06-48 34 65 27

Liever even mailen?

Je mag natuurlijk ook even een mail versturen. Dan zal ik deze zo spoedig mogelijk beantwoorden of contact met je op nemen.

Scroll naar boven