Je bevindt je hier: Home » Behandelingen » Voetreflex

Voetreflex

Hoe is voetreflex ontstaan?

In India en China is ongeveer 5000 jaar geleden voetreflex ontstaan. De grondlegger van de reflexzonetherapie die wij nu kennen, is de Amerikaan Dr. W. Fitzgerald (1872). Hij ontdekte dat directe druk op bepaalde delen van het lichaam in een overeenkomstig deel, volgens de zone-indeling, een verdovende uitwerking kon hebben.

Voetreflex

Volgens de leer van de voetreflexologie is het hele lichaam afgebeeld op de voeten. Punten op de voet corresponderen met organen, klieren of spieren in het lichaam. Deze punten worden ‘reflex-zones’ genoemd. De verbinding verloopt via zenuwbanen, maar ook via de meridianen.

Waarom voetmassage in plaats van handmassage?

Voetreflex wordt over het algemeen als effectiever beschouwd dan handreflex, omdat voeten meestal gevoeliger zijn doordat ze de hele dag in schoenen zijn opgesloten. Hand- en voetreflex hebben beide voordelen en hangt af van ieders persoonlijke voorkeur en dagelijkse activiteiten. Je kunt je voorstellen dat degene die de hele dag staat of loopt, voetreflex prettiger vindt dan handreflex. Soms voelt het voor iemand fijner als de voeten wordt gemasseerd, omdat er dan letterlijk meer afstand wordt gecreëerd in de aanraking dan bij een handmassage. Je zou ook kunnen zeggen dat voeten een belangrijkere rol spelen bij overleven, daardoor in directere verbinding staan met het zenuwstelsel en daardoor eerder reageren op druktechnieken.

De effectiviteit van voetreflex

Bij het werken op de voeten krijgt de reflexoloog veel informatie over de persoon zelf. Hoe voelt degene zich en hoe gevoelig is een lichaam. Door het masseren van voeten worden niet alleen de spieren en gewrichten weer soepel, maar beïnvloed je ook het energiesysteem van het lichaam. Dit energiesysteem loopt door het hele lichaam en zorgt ervoor dat je optimaal kunt functioneren en heeft een rustgevende en harmoniserende werking op het lichaam en zo op onze gezondheid.

Voetreflex heeft een grondend effect doordat de energie en aandacht naar beneden wordt gebracht en de verbinding met de aarde wordt gemaakt. Iedereen voelt na een voetmassage weer grond onder zijn voeten en zich stevig staan met beide voeten op de grond.

De behandeling

De behandeling stimuleert de normale functie van het orgaan en bevordert daardoor de innerlijke geneeskracht. Het brengt de genezingsprocessen in het lichaam zelf op gang. De behandeling leidt tot een diepe ontspanning, maar kan ook angst en neerslachtigheid tegengaan.

Reacties op de behandeling

De bijwerkingen geven aan dat de reflexzonebehandeling een heilzame werking heeft, doordat het lichaam aan het werk wordt gezet.

Klik hier op ‘de behandeling’ voor een overzicht van mogelijke reacties tijdens of na de behandeling.

Mariette-Wessels_reflexzonetherapeut

Hoi, ik ben Mariëtte.
Reflexzonetherapeut.

Heb je een vraag of wil je een afspraak inplannen?
Neem dan gerust contact met mij op, ik sta je graag te woord.

T: 06-48 34 65 27

Liever even mailen?

Je mag natuurlijk ook even een mail versturen. Dan zal ik deze zo spoedig mogelijk beantwoorden of contact met je op nemen.

Scroll naar boven