Je bevindt je hier: Home » Behandelingen » Handreflex

Handreflex

De werking van handreflex is iets anders dan voetreflex. De gevoeligheid van de handen is namelijk iets anders dan de voeten, omdat je veel contact hebt met voorwerpen. De principes van de handreflex zijn verder dezelfde als die van de voeten.

Waarom handmassage in plaats van voetmassage?

Er kan voor handmassage worden gekozen als bv. de voeten van de cliënt vanwege eczeem, schimmel, een infectie of blessure niet behandeld kunnen worden of omdat de cliënt een voetmassage niet prettig vindt (bv. bij zeer gevoelige voeten). Het voordeel bovendien van handmassage is dat handen makkelijker “voorhanden” zijn. Vooral voor zelfmassage is dit natuurlijk bij uitstek geschikt.

Handreflexologie

De behandeling

De behandeling stimuleert de normale functie van het orgaan en bevordert daardoor de innerlijke geneeskracht. Het brengt de genezingsprocessen in het lichaam zelf op gang. De behandeling leidt tot een diepe ontspanning, maar kan ook angst en neerslachtigheid tegengaan.

Handen zijn perfect zelf te behandelen. Het is alleen moeilijk om tot een diepe ontspanning te komen wanneer je jezelf behandelt. Als je gespannen en gestrest bent, is het wellicht beter om naar een professionele reflexoloog te gaan.

Reacties op de behandeling

Deze zijn in principe hetzelfde als bij voetreflex. Bij de handmassage werk je meer op de emoties dan bij de voeten. Een belangrijke reden hiervoor is waarschijnlijk de kleinere fysieke afstand.

Ook hierbij geven de bijwerkingen aan dat de reflexzonebehandeling een heilzame werking heeft, doordat het lichaam aan het werk wordt gezet.

Mariette-Wessels_reflexzonetherapeut

Hoi, ik ben Mariëtte.
Reflexzonetherapeut.

Heb je een vraag of wil je een afspraak inplannen?
Neem dan gerust contact met mij op, ik sta je graag te woord.

T: 06-48 34 65 27

Liever even mailen?

Je mag natuurlijk ook even een mail versturen. Dan zal ik deze zo spoedig mogelijk beantwoorden of contact met je op nemen.

Scroll naar boven